ΔΙΒΑΝΕ ΑΣΠΑΣΙΑ

Εργαστηριακή Γενετίστρια,
 Διευθύντρια του Κέντρου

Η Δρ. Ασπασία Διβανέ αποφοίτησε από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών το 1991. Εκπαιδεύτηκε στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική με έμφαση στη Μοριακή Κυτταρογενετική. Το 1995 ανακηρύχθηκε, με βαθμό «Άριστα», Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (ανάγνωση διδακτορικής διατριβής).

 Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Μοριακής Κυτταρογενετικής του Τμήματος Παθολογίας του Πανεπιστημίου Cambridge, της Αγγλίας. Η εργασία της «Divane et al., Prenat Diagn 1994; 14: 1061-1069» παρουσιάστηκε στο Annual Report του Τμήματος ως η καλύτερη εργασία του 1994.

Από το 1995 μέχρι το 2000 εργάσθηκε ως Κυτταρογενετίστρια στο «Διαγνωστικό Κέντρο Γενετικής, Intergenetics Hellas» και στο «ΑλφαLab Ιατρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Διάγνωσης». Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος κυτταρογενετικής του «ΑλφαLab Ιατρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Διάγνωσης». Το 2004 ανέλαβε ως υπεύθυνη τμήματος την οργάνωση του υπό σύσταση τμήματος της κυτταρογενετικής στο πολυϊατρείο «Locus Medicus».

 Το 2009 ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Αναλύσεων και Έρευνας Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας "LIFE CODE".
 Είναι επίσημη πραγματογνώμων στον τομέα της Γενετικής στην Εισαγγελία Αθηνών.

 Στις Επιστημονικές της δραστηριότητες περιλαμβάνονται: 7 πλήρεις δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά περιοδικά και πάνω από 30 δημοσιεύσεις υπό μορφή περιλήψεως σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδος, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, του European Cytogeneticists Association και της European Society of Human Genetics.